User Tools

Site Tools


oieaus

OBOVLJIVI IZVORI ENERGIJE U AUTONOMNIM UMJETNIČKIM SUSTAVIMA

Tip: PP2 - Osmišljavanje i priprema novih projekata/programa

Tags: environemntalis, autonomija, energija, obnovljivi izvori, umjetnost, ekologija, multimedija

Razdoblje provedbe 01/01/2014 - 01/07/2014

Sadržaj

Obnovljivi izvori energije u autonomnim umjetničkim sustavima za cilj ima istražiti vezu suvremene umjetnosti i tehnologije te kako obnovljivi izvori energije utječu na suvremenu umjetničku produkciju. Projekt će kroz istraživanje mogućih izvora energije, do odabira jednog od mogućih tehnologija te istraživanja kroz eksperiment kako ta vrsta korištenja utječe na rad u sklopu umjetničkog laboratorija tj. privremenog, neovisnoga i autonomnog umjetničko-radioničarskog sklopa za nove tehnologije dovesti do boljeg saznanja kako autonomni umjetnički laboratorij može funkcionirati. Korisnici projekta su umjetnici i znanstvenici koji se kroz rad umjetničkog laboratorija direktno vežu za ono što John Dewey karakterizira kao 'umjetnost kao iskustvo' - dakle suživot prirode, novih tehnologija i društva kroz stavove suradnje za razliku od natjecanja, dijeljenja za razliku od posjedovanja i recikliranja za razliku od konzumacije. Za istraživanja i eksperimente koristiti će se transdsicplinarne strategije tj. 'znanje dijeljeno kroz društvo' (prema Helgi Nowtony) tj. Mode 2. znanje. Projekt će rezultirati u istraženom i funkcionalnom sustavu za napajanje energijom pokretnog um. laboratorija koji svojim djelovanjem teži prema autonomiji kako u umjetničkim sistemima tako i u energetskim. Ovim će istraživanjem umjetnički laboratorij moči funkcionirati u ruralnim i krajevima gdje nema klasičnih izvora el. energije.

Aktivnosti

budjet

Literatura

Istraživanje o potrebama autonomnog sustava

energija

energija]

Solorana energija

mobilnost
arhitektura

Istraživanje različitih vrsta sustava za obnovljive izvore energije

HHO

HHO

SOLAR

VJETAR

FREE ENERGY

Istraživanje ponuda za sustave

Istraživanje i eksperimentiranje samim sustavom

Istraživanje i eksperimentiranje sa autonomnim sustavom se je do sad održalo u Rijeci i Zagrebu. Sljedeča destinacija je Čakovec.

Solarni paneli u trenutnom postavo možejo producirati max. 500W energije na sat (u idealnim uvjetima), koje mogu kroz 2 baterije od 180A/h napajati LED razsvjetu u kupoli kroz cijeli dan, napajati satelitsku antenu za internet te manje potrošače struje kao što su laptop, telefon i sl. Za napajanje projektora i sl. tehnologije koja koristi više struje ovaj postav još nije dovoljno jak. Linkovi do foto-video galerije su navedeni u sljedečoj točki “Arhiviranje i dokumentacija”.

Arhiviranje i dokumentacija

Izvještavanje

oieaus.txt · Last modified: 28/05/2014 14:05 by maja