User Tools

Site Tools


kibla_javni_poziv

Maribor, Slovenija Datum dogodka: 2014-2015

KID Kibla Javni poziv ustvarjalcem

Vabilo k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture za leto 2014 in 2015. Javni poziv zajema tako umetnike, teoretike, kuratorje, kot tudi druge kulturne delavce, institucije in posrednike.

Za vsako leto bodo izbrali dela (medij ni omejitev), ki bodo predstavljena posamezno v tekočem letu ali v okviru večjih skupinskih razstav/dogodkov in festivalov (KIBLIX, MED) na eni izmed lokacij, ki jih KID KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, KIT v Rotovški hiši in KIBLA Portal na Valvazorjevi 40.

Predlagani projekti, dogodki in druga dela so lahko v obliki produkcije, (potencialne) koprodukcije, postprodukcije ali gostovanja. Po prvem krogu izbranih bomo z vsakim ustvarjalcem, ustvarjalko ali predstavnikom skupine pretehtali konkretne možnosti o sodelovanju, ki vključuje svetovanje, strokovno pomoč, kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mreženje ter foto-, video- in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bomo nudili razpoložljiva produkcijska sredstva.

Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bomo aktivno promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru – v obliki predstavitev, postprodukcije, ponovitev, gostovanj, na okroglih mizah, kot pogovore z umetnikom idr. - kompatibilnim slovenskim in evropskim partnerjem ter drugim institucijam, s katerimi KIBLA sodeluje.

V prijavi pošljite kratki bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), kratek opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

Rok prijave: 20/08/13

Kontakt: KID KIBLA Aleksandra Kostič Ulica kneza Koclja 9 2000 Maribor Slovenija tel: +386 (0) 2 229 40 12 fax: +386 (0) 2 229 40 20 Aleksandra.Kostic@kibla.org www.kibla.org Vir podatka: KID KIBLA

kibla_javni_poziv.txt · Last modified: 01/08/2013 21:18 by admin