User Tools

Site Tools


illegal_art

PLUDERPHONICS, MIXING, DECONSTRUCTING

tags: Dekonstrukcija, kolaž, miksanje, meshup, plunderphonics i ilegalna umjetnost

Mjesto

?

Datum

?

PREZENTACIJA

LINKOVI za prezentaciju

RANI:

KLASIČNI:

RECENTNI:

FILMOVI:

POJMOVI:

Jon Leidecker o povijesti sempliranja

REZIDENCIJALNI BORAVAK

Kroz suradničke prakse dvije osobe rade na dekonstrukciji i kritici popularne kulture. Dio rezidencijalnog boravka koristi se kako bi se prikupili materijali sa medija. Drugi dio je kustosko pregledavanje materijala i njihovo editiranje. Za temu se uzimaju olimpijski sportovi kako bi se napravili radovi koji kroz umjentičko-društveni aspekt progrovaraju o olimpijskoj groznici koja nas očekuje početkom 2014. godine. Rezidencijalni boravak također uključuje kustoski odabir radova na temu kulture miksanja, meshupa i plunderphonicsa koji su pod slobodnim licencama.

RADIONICE

Radionice se sastoje od prezentacije kulture miksanja, meshupa, plunderphonicsa kroz video i zvuk poznatih umjetnika kao što su Negativeland, John Oswald i Girl Talk. Kroz praktični dio se upoznaje sa suvremenim digitalnim tehnologijama te starijim analognim tehnologijama kojima se repliciraju postojeći sadržaji u svrhu njihove dekonstrukcije te stvaranja kritičkog osvrta na popularnu kulturu. Materijali skupljeni sa televizije, iz reklama, poučnih serija, radio emisija, postojećih pop pjesama i sličnih sadržaja će se koristiti za zvučne i video kolaže. Radioničari će proči osnovne tehnike miksanja i editiranja videa prikupljenih sa televizije, interneta te filmova. Fokus se postavlja na istraživanje materijala na internetu, tj. traženje prikladnog materijala kojima će se stvarati nova narativna forma.

IZLOŽBA

Izložba dijelom prati povijest radova u različitim medijima (otisnuti, audio i video te web radovi) koji se odnose na kulturu plunderphonicsa, miksanja, meshupa i kolaža s posebnim osvrtom na umjentike koji se bave pitanjem autorskih prava ili copyrighta. Drugi dio izložbe obuhvača video radove nastale za vrijeme radionica koji se služe nađenim materijalima, a odnose se na na temu olimpijskih disciplina tj. na groznicu koja nas čeka svake olimpijske godine - kulturu sporta, takmičenja i spektakla.

IZLOŽBA

1. Plunderphonics and illegal art video https://vimeo.com/36124391

2. illegal art patafix ploce odstampane kod eltela

http://www.sito.org/cgi-bin/hygrid/hygrid?center=ian009.gif

3. komp gdje se mogu skinuti tekstovi i knjige o mixanju, remiksiranju i plunderu

http://www.detritus.net/manifesto.html

http://www.sito.org/cgi-bin/gridcosm/gridcosm?level=918

4. komp sa stranicama sa plundephonics:

http://www.dictionaraoke.org/

http://dl.dropbox.com/u/136033753/TFYhighway.mp3?dl=1

http://www.droplift.org/download.shtml

http://rwm.macba.cat/en/how_to_listen

5. projektor sa illegal art filmovima

6. komp sa filmovima sa radionica - video mixevi na temu olimpijada

illegal_art.txt · Last modified: 28/12/2013 16:24 by kruno