User Tools

Site Tools


british_council_slovenia

Četrtek, 3.7.2014, ob 13h

Zaključci telefonskog sastanka oko prijave i partnerstva na Creative Europe. Maja do sredine julija napiše prvi draft projekta, kojeg pošalje Britich Councilu u pregled i da dopune svojo ulogu u projektu. Ekipa iz British Councila, će pružiti pomoć oko prijave, te izvedbe projekta. Oni možejo komunicirati sa Brusljom, te sudjelovati u iskanju trećeg partnera, nakon toga što definiramo i napišemo draft projekta. Također će se pozanimati da li možejo kao 'associated partners' biti samostalni kulturni radniki, kao što je Nina Jeza.

Tiho partnerstvo sa njihove strane znači, da pomagaju oko administracije projekta. Imajo i jednu grupu u Bruslju s kojom komunicira oko prijave projekta i izvedbe, tako da možejo pružiti potpuno podporo na tom področju.

MAIL korespondenca:

SUBJECT: partnerstvo Creative Europe 7 messages


maja kohek majakohek@gmail.com 30 June 2014 08:35

To: “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

Draga Tina,

imam eno ponudbo za partnerstvo s hrvaškim društvom UKE (Urbana kultura i edukacija) s katerim delam že zadnji 2 leti. http://www.uke.hr/

Letos (1.10.) se nameravamo prijaviti na Creative Europe program z umetniškim rezidencijalnim projektom, ki bi se ukvarjal s transdisciplinarnimi strategijami v umetnosti in ekološko ozaveščenimi temami. Aktivnosti, ki bi jih UKE in Radiona delali so predvsem izvedba umetniških rezidenc (oz. umetniških kampov), izvedba delavnic na teme ekologije, kreativnega soustvarjanja, biohakiranja, participativne umetnosti, ipd.

Zanima me ali bi British Council mogoče bil zainteresiran za sodelovanje v projektu? UKE mogoče ni najbolj primeren prijavitelj (zaradi majhnih ljudskih in administrativnih kapacitet), pa sem razmišljala, da bi vaša organizacija mogoče bila zainteresirana prevzeti mesto vodstvenega partnerja v projektu, glede na to, da se ukvarjate tudi z umetnostjo in kulturo. Če Vam je zadeva vsaj malo zanimiva, mi prosim javi, da poskušamo dogovoriti še nadaljne korake in ostale podrobnosti. Finalni program projekta bi potem oblikovali vsi partnerji skupaj. Pri izvedbi programa v Sloveniji, bi vključila še kolegico Nino Jeza (ki ima status samostojne kulturnjakinje) in bi lahko sodelovala z vašo institucijo, saj je zelo sposobna organizatorica in vem, da svoje delo dobro opravi.

Prav tako bi bilo potrebno najti še enega partnerja iz EU države. Mi imamo nekaj organizacij v mislih, ki se ukvarjajo z rezidencijalnimi umetniškimi programi, eko-art ipd., bi pa bila tudi vesela, če lahko še vi koga predlagate? Kakšno organizacijo s katero ste mogoče že sodelovali in imate dobre izkušnje z njimi.

No toliko za zdaj. Če imaš kakršna koli vprašanja mi piši ali kliči na 040 735 359.

Lep pozdrav iz Prekmurja,

Maja


maja kohek majakohek@gmail.com 30 June 2014 08:36

To: “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

še link do proposal-a:

http://gentlejunk.net/projects/doku.php?id=call_for_collaboration_2


Skocaj, Tina (British Council) Tina.Skocaj@britishcouncil.si 1 July 2014 11:34

To: maja kohek majakohek@gmail.com

Cc: “Kovac, Jana (British Council)” Jana.Kovac@britishcouncil.si, “Hlebs, Sandra (British Council)” Sandra.Hlebs@britishcouncil.si

Draga Maja,

najlepša hvala, da misliš na nas. Omenjeni projekt nas zelo zanima in bi radi sodelovali. Žal ne moremo biti vodstveni partner, ker je British Council vodstveni partner že pri nekem drugem projektu v sklopu razpisov Kreativna Evropa. Smo pa z veseljem zraven, morda kot tihi partner.

S tovrstnimi projekti imamo že izkušnje. Sama sem dve leti delala na projektu “trajnostna moda kot umetnost in posel”. Prav tako smo v preteklosti sodelovali s številnimi britanskimi umetniki, ki so delovali na področju eko umetnosti. Mislim tudi, da bi tudi lahko našli še kakšnega partnerja iz Velike Britanije, če se zmenimo za sodelovanje.

V svoj odgovor vključujem še sodelavki, ki bosta vključeni v projekt z naše strani. Predlagam, da se dobimo na uvodnem sestanku in se dogovorimo o podrobnostih.

Bi šlo še ta teden? Sicer pa drugi teden, vendar brez mene, saj v petek odhajam za 10 dni na dopust.

Lep pozdrav, Tina


Hlebs, Sandra (British Council) Sandra.Hlebs@britishcouncil.si 1 July 2014 14:28

To: maja kohek majakohek@gmail.com

Cc: “Kovac, Jana (British Council)” Jana.Kovac@britishcouncil.si, “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

Lep pozdrav še z moje strani.

Upam, da se bomo lahko dobile, obe z Jano sva tu še naslednji teden, v primeru, da res ne bo šlo ta teden.

Bi pa na kratko pojasnila glede partnerstva: kot je Tina napisala, ne moremo biti uradni vodilni partner oz. prijavitelj, smo pa lahko partner. S tihim partnerstvom je bilo mišljeno, da lahko kljub temu nudimo polno podporo pri pisanju in vodenju, v kolikor je to potrebno.

Fino bi bilo čimprej opredeliti, katera področja umetnosti bi pokrivali znotraj projekta, tako da tudi mi lahko poskrbimo za kvalitetno vsebino. Toliko zaenkrat, hvala!

lep pozdrav

Sandra

Sandra Hlebs I Programmes and Projects Manager I British Council Slovenia I Trg republike 3, 1000 Ljubljana I Tel: +386 (0)1 300 2037 I fax: + 386 (0)1 300 2044


maja kohek majakohek@gmail.com 2 July 2014 13:11

To: “Hlebs, Sandra (British Council)” Sandra.Hlebs@britishcouncil.si, UKE Krizevci udrugauke@gmail.com

Cc: “Kovac, Jana (British Council)” Jana.Kovac@britishcouncil.si, “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

Zdravo punce,

hvala za vaš hiter odziv. Mislim, da se lahko zmenimo za en koordinacijski sestanek še ta teden. Predsednik društva iz Hrvaške se sicer ne bo mogel udeležiti sestanka, ker je trenutno na terenu in težko dosegljiv. Kljub temu mislim, da bo za začetek dovolj, če se vsaj me dobimo v živo in postavimo neko ogrodje projekta, pa se potem po dopustih slišimo ponovno.

Bi pa se morale dogovoriti glede termina sestanka. Jaz sem v službi vsak dan do 15h in ker sem že pokurila svoj dopust, si ne morem vzeti prostega dneva, da bi prišla k vam v LJ že dopoldne. A bi vam ustrezalo, da se dobimo (jutri ali v petek) popoldan okrog 17.00h?

Še ena opcija je Skype. Javite kako vam ustreza.

Lep pozdrav,

Maja

If your government shuts down the internet, shut down your government!


Hlebs, Sandra (British Council) Sandra.Hlebs@britishcouncil.si 3 July 2014 12:19

To: maja kohek majakohek@gmail.com, UKE Krizevci udrugauke@gmail.com

Cc: “Kovac, Jana (British Council)” Jana.Kovac@britishcouncil.si, “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

Maja, lepo pozdravljena

Res hvala za tole. Ravnokar smo končale sestanek z gospodom Ferijem Göncom, ki je bil tudi poln idej in dobra osnova za sodelovanje.

Maja, za danes mi punce pravijo, da po 17h ne bi ravno šlo, Skypa pa zaenkrat žal še nimamo. Bi pa šlo kar po telefonu – me lahko sedemo v eno sobo in te damo na zvočnik. Tina mi tudi pravi, da je v službi samo še danes. Bi šlo? Če pa ne, se pa raje zmenimo za enkrat kasneje, morda naslednji teden. Kaj meniš?

Hvala v našem imenu,

lp Sandra

Sandra Hlebs I Programmes and Projects Manager I British Council Slovenia I Trg republike 3, 1000 Ljubljana I Tel: +386 (0)1 300 2037 I fax: + 386 (0)1 300 2044


maja kohek majakohek@gmail.com 3 July 2014 12:44

To: “Hlebs, Sandra (British Council)” Sandra.Hlebs@britishcouncil.si

Cc: UKE Krizevci udrugauke@gmail.com, “Kovac, Jana (British Council)” Jana.Kovac@britishcouncil.si, “Skocaj, Tina (British Council)” Tina.Skocaj@britishcouncil.si

Sandra, poskušala sem te poklicati pa ne gre. A me lahko ti pokličeš na 040 735 359.

british_council_slovenia.txt · Last modified: 03/07/2014 13:53 by maja