User Tools

Site Tools


proposed_activities

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
proposed_activities [01/05/2014 21:29]
kruno
proposed_activities [07/08/2014 10:29] (current)
admin
Line 1: Line 1:
-**RADIONA & UKE & ISTOK Hackathon '​Suptilne tehnologije – bio-elektroničke dimenzije**+19.-21. 08. Astronomy Nights ​see moon, Saturn and supernovas up close, from safe distance of Deringaj.
  
 +**Hackathon '​Suptilne tehnologije – bio-elektroničke dimenzije**
  
-Bio-hakiranje – radionica će dati uvid u osnove biohakiranja u kontekstu biologije, BIO-arta i elektronike. Koristeći prirodne resurse Like radionica će koristiti floru kao izvor biohakerskog materijala. +http://​radiona.org/​hackathon-subtle-technologies-no-2-deringaj/​
-Voditelji: Bricolabs (UK)+
  
-- Arduino mikrokontroler i interaktivne instalacije – na radionici će se raditi s Arduinom s posebnim naglaskom na programiranje mikrokontrolera s ciljem stvaranja interaktivne instalacije. +http://​radiona.org/​elektronicke-konstelacije-electronic-constellations/​
-Voditeljčlanovi Radione+
  
-- Percepcija zvuka – na radionici polaznici će raditi vježbe za osvještavanje percepcije zvuka kroz interaktivne igre i međusobnu komunikacijuučeći pri tome osnove teorije zvuka i sonologije. Poseban naglasak biti će na tišinu, tj minimalno zvučno okruženje prirodnih resursa Like.  +**UKEMobile Art Dome workshops**
-Voditelj: Kruno Jošt+
  
-Solarna robotika – radionica će eksperimentirati i educirati polaznike na području solarne minijaturističke robotike izrađujući pokretna bića i makete prema motivima priče koju će polaznici prethodno odabrati za realizaciju. +Free Traveling Radio pirate radio
-Voditelji: Karl Heinz Jeron, članovi udruga Radiona i UKE+
  
-Preparirane audio igračke, no. 2 – polaznici će prepravljati dječje igračke i muzičke instrumente u nove efekt glazbene instrumente s ciljem stvaranja mini orkestra s kojim će prigodom zatvaranja hackatona zatvoriti događanje. +Recycled Art Dome recycling/​upcycling
-Voditelji: članovi udruge Radione, UKE i ISTOK+
  
-Hakiranje hrane - uvrnuti doručakručak i večera – svakodnevna radionica kojom će polaznici podijeljeni u grupe već na početku hackatona ​ pripremajući hranu za sve polaznike za svaki obrok pokušati izvesti novi hack hrane i menijaSvi sudionici hackathona biti će polaznici ove kontinuirane radionice. +Renewable Sources ​watersun..
-Voditelji: članovi udruga UKE, Radiona i ISTOK+
  
-- eTekstil + hakiranje odjeće – radionica će polaznicima dati uvod u osnove nosive tehnologije tj. kombinaciju tekstila i elektronike. Polaznici će tako naučiti kako napraviti svjetleću odjeća ili odjeću koja svira s ugrđenim glazbenim instrumentima koristeći Arduino Lilypad mikrokontroler za tekstil i konac koji provodi struju. 
-Voditeljice:​ Deborah Hustić & Diana Tješinski 
  
-- VJ-ing – Resolume software –osnove VJ-inga kroz savladavanje programa za vizualnu obradu podataka nakon kojih će polaznici sami svaku večer demonstrirati savladano gradivo kroz VJ-ing i video mapiranje u prirodi. ​ 
-Voditeljica:​ Tanja Minarik ​ 
- 
-- Radionica Urbanog vrtlarenja i permakulture 
-Polaznici radionice savladavati će DIY tehnike urbanog vrtlarenja i permakulture s ciljem oplemenjivanja vlastitih prostora i javnih prostora. Radionica će dati i presjek gerilskog vrtlarenja u svijetu, s posebnim naglaskom na dobre prakse rada. 
-Na radionici polaznici će naučiti kako izraditi kompost, balkonsko navodnjavanje,​ DIY akvarije s pročišćivačima stana i sl. 
-Voditeljice:​ Danijela Zoroja i Maja Kohek 
- 
-- 3D printanje – radionica 3D printanja omogućit će polaznicima upoznavanje sa svijetom 3D printanja kroz kratku povijest i teoriju, te upoznavanje s programskim jezicima, protokolima i 3D softverom potrebnim za upotrebu printera. 
-Voditelji: članovi Radione 
- 
-- Cigar Box Guitar – polaznici radionice izrađivat će gitare od drvenih kutija za cigare. 
-Voditelji: članovi Radione 
- 
-- Radionica Raspberry Pi – radionica će demonstrirati mini računalo koje je revolucioniziralo DIY scenu u zadnje dvije godine, te naučiti polaznike kako instalirati operativni sustav i pokrenuti Rasperry Pi. 
-Voditelji: članovi udruge UKE i Radiona 
- 
-- Radionica Kinect + Processing – radionica na kojoj će polaznici naučiti kako koristiti igraču napravu Kinect za mapiranje i interaktivne instalacije kao senzor pokreta uz korištenje programskog sučelja koje pruža Processing. 
-Voditelji: Ricardo Palmieri ​ 
- 
-- Radionica Peltier efekt – radionica će se baviti izradom i mjerenjem vrijednosti termoelektričnog efekta Peltier. Ekološki prihvatljiv eksperiment koji koristi solarnu energiju i reciklirane dijelove računala – hladnjak, demonstrira jednostavnost stvaranja strujnog kruga. 
-Voditelj Davor Jadrijević 
- 
-- Radionica Processinga i interaktivnih instalacija - Processing je vrsta programskog jezika baziranog na simplificiranoj varijanti Java programskog jezika i integriranog razvojnog sučelja koje se od 2001. godine sistematično koristi u vizualnim umjetnostima povezanima s novim medijima, interaktivnim i generičkim dizajnom, vizualnom komunikacijom i glazbom. 
-Voditelj: Bruno Blažinč 
- 
-- Motion Capturing / VJ-ing 
-Kroz radionicu polaznici će moći savladati osnove motion capturinga, video mappinga i vj-inga omogućujući polaznicima uočavanje razlika između tih područja s ciljem lakšeg opredjeljenja za pojedinačni disciplinu. 
- 
- 
-===SCREENINGS=== 
- 
-- art films (ubuweb) ​ 
- 
-- documentaries about nature, society, environment,​ energy ​ 
- 
- 
-===SUGGESTED WORKSHOPS=== 
- 
- 
-**building** 
- 
-- geo dome ( 
- 
-- natural building (straw bale construction) ​ 
- 
-- diy showers ​ 
- 
-- rocket stove / rocket mass heater ​ 
- 
-- diy toilets ​ 
- 
-- diy kitchen (& food preservation) ​ 
- 
- 
-**energy** 
- 
-- solar panels 
- 
-- 12 / 24 voltage electricity 
- 
-- DIY wind turbine (karl heinz) 
- 
-- free energy experiments 
- 
-- HHO 
- 
-- BIOMEILER 
- 
-- obnovljivi izvori energije (maja slunjčica) 
- 
- 
-**health/​food** 
- 
-- ayurvedic cooking (maja) 
- 
-- garbage enzyme (kruno) 
- 
-- chapati bread (čapati, indijski kruh) (maja) 
- 
-- sprouts (kruno) 
- 
-- jestivo samoniklo bilje (Gordan Dragičević) ​ 
- 
-- ghee 
- 
-- amaranth pop  
- 
-- eco cleaners ​ 
- 
- 
-**agriculture** 
- 
-- seed bombs (maja) 
- 
-- hanging garden 
- 
-- mobile gardens ​ 
- 
-https://​fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/​hphotos-ak-frc3/​t1/​1781938_646671262038830_1495905579_n.jpg 
- 
- 
-**tech** 
- 
-- free open source software 
- 
-- linux install fest 
- 
-- FM radio (kruno) 
- 
- 
-**recycling** 
- 
-- clothes recycling (meditation rug from old clothes) ​ 
- 
- 
- 
-**arts and humanities** 
- 
-- osnove istraživanja u humanistiki (teorija i praksa) (maja) 
- 
-- transdisciplianry research ​ 
- 
-- environmental art  
- 
-- pojedinac / grupa / zajednica (maja i lucija) 
proposed_activities.1398972569.txt.gz · Last modified: 01/05/2014 21:29 by kruno